Stane se propan pohonem budoucnosti vysokozdvižných vozíků?

Celá řada skladů a provozoven se neobejde bez techniky, která je určena pro manipulaci s těžkými náklady. Spojili jsme se se společností YALE, která dodává vysokozdvižné vozíky používající pohon na propan.

Většina firem při výběru vysokozdvižného vozíku řeší nejen pořizovací cenu, ale také provozní náklady a efektivitu provozu, kterou tvoří například prostoje pro servis nebo doplnění paliva. Navíc pro uzavřené prostory skladů není provoz dieslových vozíků vždy ideální.

Inovace = nižší cena, nižší provozní náklady a úspora času

Společnost YALE CZ představila nové vysokozdvižné vozíky s označením "N", které patří mezi nejprodávanější segment o nosnosti od 2 do 3,5 tuny. Tyto vozíky jsou vybaveny spalovacím motorem, který kromě dieselu pohání také čistý propan.

Image
Image

Výhoda provozu na čistý propan

Při porovnání vysokozdvižného vozíku s pohonem na propan s běžnými vozíky musíme vyzdvihnout celou řadu hledisek.

Prvním hlediskem je pořizovací cena. Cena VZV s pohonem na čistý propan je zhruba o 10 % nižší. Další a o to zajímavější hlediska jsou však provozní a servisní.

Z pohledu provozu se jedná o velmi efektivního pomocníka vybaveného senzory, které upozorní na pokles propanu v lahvi asi 10-15 minut před jeho vyčerpáním. Samotná výměna lahve zabere jen zlomek času oproti tankování dieselového paliva nebo dobíjení baterie. Výměna lahve v řádech sekund je možná díky rychloupínacímu ventilu CLICK-ON.

Kvalitní motor s vyšším výkonem

Nízká spotřeba a minimální emise jsou zajištěny díky kombinaci kvalitního propanu a osvědčených japonských motorů Yanmar. Tato kombinace zajišťuje optimální výkon motoru.

Při výběru paliva je vždy nutné kontrolovat jeho kvalitu. Nekvalitní palivo snižuje výkon motoru a stopové prvky zanáší směšovač. Proto je pro nás kvalita dodávaného propanu na prvním místě. Čistý propan navíc umožňuje efektivní provoz i v zimních měsících, díky jeho možnostem odpařování při nízkých teplotách.

Čistý propan pro pohon VZV dodáváme v kompozitních lahvích z řady TOMEGAS PREMIUM, které jsou lehčí oproti ocelovým, což umožňuje snadnější manipulaci s lahví.