Řada PREMIUM – čistý propan v bezpečných a odlehčených lahvích

Řada TOMEGAS PREMIUM je výjimečná hned ze dvou důvodů. Předně jsou nové lahve vyráběny z odlehčených materiálů, a proto jsou ve srovnání s klasickými ocelovými lahvemi až o dvě třetiny lehčí. To samo o sobě přispívá ke snadnější manipulaci, což ocení nejen řemeslník na stavbě, ale i uživatel v domácnosti.

Mimo toho plníme lahve TOMEGAS PREMIUM výhradně čistým, vysoce kvalitním propanem. To znamená, že uživatelé mohou očekávat nejlepší výkon a efektivitu při hoření plynu. Tyto lahve nabízejí dokonalý plamen bez jakýchkoli nečistot a mohou být bezpečně používány i v extrémních podmínkách, včetně teplot až minus 42°C. Díky kvalitě propanu je možné tyto lahve používat se všemi spotřebiči určenými pro propan-butan.

Tři různé velikosti

Lahve nabízíme ve třech různých velikostech. Kromě nových kompozitních lahví je k dispozici také 8 kg lahev vyrobená z lehké oceli, což je nejekonomičtější volba. Kompozitní lahve jsou dostupné ve velikostech 7,5 kg a 10 kg. Největší varianta lahve určená pro pohon vysokozdvižných vozíků prošla speciální úpravou. Všechny tyto velikosti lahve jsou vhodné pro všechny druhy spotřebičů a jsou vybaveny novou generací bezpečnostních a pojistných ventilů.

Nová kategorie bezpečnosti

Inovovaný bezpečnostní ventil je vybaven omezovačem průtoku a pojistným ventilem pro přetlak. Omezovač zabraňuje nekontrolovanému úniku plynu, což je zvláště důležité, pokud se lahve používají v uzavřených prostorech. Přetlakový pojistný ventil zajišťuje bezpečné uvolnění plynu skrz ventil v případě vysokých teplot, jako je například při požáru, čímž se minimalizuje riziko výbuchu lahve. 10 kg lahve určené pro pohon vysokozdvižných vozíků jsou také vybaveny rychlospojkou CLICK-ON. Pro použití této spojky je nutné dokoupit speciální CLICK-ON adaptér, který jednoduše připojí hadici k plynové lahvi jediným kliknutím. Rychle, bezpečně a bez nutnosti použití nářadí.

Image
Image

Nižší váha a větší odolnost

Jak již bylo zmíněno, lahve o velikostech 7,5 kg a 10 kg jsou vyrobeny z kompozitních materiálů. Polyethylenová preforma je nafouknuta na požadovanou velikost a poté obalena skleněnými vlákny, které zajišťují vysokou odolnost a stabilitu. Jádro lahve je následně zakryto červenobílým polyethylenovým obalem s inovativním designem. Unikátnost této technologie potvrzují i zahraniční reference - stejná metoda se používá při výrobě palivových nádrží u satelitů. Místo skleněných vláken jsou použita uhlíková vlákna, která poskytují maximální pevnost při minimální váze. Tyto vlastnosti jsou přesně to, co činí nové kompozitní lahve z řady TOMEGAS PREMIUM převratnými. 7,5 kg verze váží pouze 4,5 kg a 10 kg verze kolem 5,4 kg (verze pro VZV váží 5,5 kg) v prázdném stavu.

Vyberte si nejbližší pobočku u 1200+ odběrných míst, kde lahve z řady TOMEGAS PREMIUM zakoupíte.